World of Pandemonia

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Corpse Bride

alebo Mŕtva nevesta...:)

Toto je jeden z posledných filmov, ktorý ma úplne dostal. Dielo režiséra Tima Burtona, ktorý ma na svedomí aj Predvianočnú nočnú moru (The Nightmare Before Christmas). Tá tiež stojí sa skuknutie. Ja som zaťažená na trochu morbídne filmy a takáto prekná rozprávočka ma fakt poteší. Ako v prvom, tak aj v druhom filme sa objavuje svet mŕtvych. V tom druhom je to slečna Emily-milá, pekná ale mŕtva nevesta. Príbeh vsak začína inak...

 Mladý muž Victor Van Dort sa má ženiť. Veľmi sa do toho nehrnie, pretože dotyčnú vôbec nepozná. Ale keď aj s rodičmi príde do domu vyvolenej a uvidí ju, zamiluje sa do nej. Tou mladou žienkou je Victoria. Victor nie je schopný na skúške svadby povedať svadobný sľub a radšej utečie. Zatúla sa do lesa a tam si to skúša na kríku, navlečie mu prsteň a požiada ho o ruku:) Krík však nebol kríkom, ale rukou mladej mŕtvej nevesty. A tá súhlasí. A tu sa začínajú problémy. Victor sa dostane do ríše mŕtvych, ale na Emilino nešťastie sa do nej nezaľúbi. Medzi tým sa Victoria vydá z rozumu a donútenia rodičov za úlisného lorda (Emily kôli nemu zomrela a to isté plánoval s Victoriou). Victor a Emily zistia, že Emily nemôže byť vlastne jeho ženou, lebo je mŕtva (svadobný sľub: "ste svoji, dokým vás smrť nerozdelí"...:)), ale on sa to rozhodne zmeniť a zomrieť kôli nej, aby sa mohli vziať. Lord medzi tým zomrie a Victoria sa v poslednej chvíli dostane na svadbu Emily a Victora. Tam ju Emily uvidí a zabráni Victorovi vypiť jed a tí dvaja sa konečne zosobášia...A Emily ako oslobodená od "kliatby" sa rozpadne na tisíce motýlikov...:)

Celý film je poprepletaný peknou muzičkou, ktorá to celé dokonale spojuje. Victorovi prepožičal hlas Johnny Depp, Emily zas Helena Bonham Carter a Victoirii Emily Watson.

Odporúčam pozreť...:)

Victor a Victoria

Emily

Victoria

Jeden z obyvateľov Mesta mŕtvych

Trochu strašidelný kňaz, kto by neutiekol...

Zlý lord...

Viac o filme na http://corpsebridemovie.warnerbros.com/


About Pandemonia | stály odkaz

Komentáre

  1. burton
    je skvely reziser a takisto aj jeho filmy a tak nepochybujem, ze corpse bride nie je podobna; este som tenfo filmik nevidela, takze sa nechavam inspirovat a bezim si ho zohnat :)))
    publikované: 17.03.2006 19:21:34 | autor: eirwen (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :))
    ja to uz mam za sebou... tiez zvyknem nevynechat taketo filmy
    publikované: 17.03.2006 19:44:43 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. tesim sa aj ja
    ako maly chlapec. Len ma nehnevalo, ze u nas nebol film v distribucii. Tak teraz cakam na dodanie DVD. Ale kino je kino .. :-(
    publikované: 21.03.2006 11:04:28 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014